— Om Oss —

Om olivolja, familjen och allt annat vi är :-)

 
 

OM OSS PÅ OLJEBAREN

Vi får ofta frågan om ursprunget till vårt namn.
Det tycker vi är ganska simpelt att svara på – vi bryr oss om Olivolja! Köket på Oljebaren leds hängivet av Khalid el Kasimi och maten som tillagas är ofta generöst smaksatt med våra olika olivoljor. I över 10 år har Oljebaren letts av Linda Bjurenstedt och sedan en bra tid tillbaka tillsammans med sin man Peter.
Golvet styrs med varm hand av Fanny Böhme som restaurangchef.

Närheten till Oljebarens kärna ligger oss varmt, därför går alla de olivoljor som vi använder i maten att köpa i restaurangen. Maten vi serverar är ärlig & lekfull samt följer årstiderna med alla dess förändringar. Förutom den olivolja som används i maten, ser vi till att den också får leta sig in i våra desserter och cocktails! Till maten serverar vi alltid focaccia som med fördel doppas i husets spanska olivolja som alltid finns framdukat på våra bord. 

Matlagningens ädla konst samt värdet och omsorgen till naturen är självklart på Oljebaren. Allting hos oss tillagas och förbereds från grunden & i största möjliga utsträckning med ekologiska och närproducerade produkter. En medveten djurhållning och hållbarhet är en grund för alla led i restaurangen. Fråga oss gärna mer om köttet vi serverar så berättar vi gärna om de producenter vi arbetar med! (Eller läs mer om Simgus, köttet vi använder genomgående i menyn, på talvan, till storsällskap & catering.)

Till maten är den dryck vi serverar, så väl vin som öl, utplockad och smakad av oss som jobbar på Oljebaren. Vår husöl heter Menabrea och på vinlistan kan man ana en viss förkärlek till Spanien. För att se till så att våra gäster verkligen kan prova sig fram efter eget tycke serverar vi alla vin på glas. I våra ölkranar har vi ett par hyfsat okända godingar som man gärna får sig ett smakprov av.

Aw, tre-rätters, family style för större sällskap, barsnacks – vi välkomnar alla våra gäster och era olika önskemål i sann familjär och välkomnade atmosfär!